AKSARAY / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

Nis

Şubat 2024, Türkiye – Atatürk Anadolu Lisesi, çevresel sürdürülebilirlik ve eğitimde işbirliği kapsamında, İspanya’nın IES GENETO okulundan iki değerli eğitimciyi ağırladı. 19-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen bu ziyaret, öğrencilerimizin dijital dünyada daha bilinçli ve güvenli hareket etmelerini sağlayacak "Dijital Ayak İzi ve İnternet Güvenliği" projesinin bir parçası olarak ön plana çıktı.

Ziyaret süresince, İspanyol öğretmenler okulumuzda yürütülen internet güvenliği ve dijital ayak izi etkinliklerini gözlemleme fırsatı buldu. Bu projenin odak noktası, öğrencilerimizin çevrimiçi ortamda karşılaşabilecekleri riskleri anlamaları ve bu risklere karşı korunma yöntemleri geliştirmeleridir.

Proje kapsamında, öğrencilerimize güvenli internet kullanımı, şifre güvenliği, hesap ayarlarının doğru yönetimi ve çevrimiçi zorbalıkla mücadele gibi temel konular üzerinde duruldu. Bu bilgiler, gençlerimizin dijital kimliklerini koruma ve çevrimiçi etkileşimlerini güvenli bir şekilde yönetme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

İngilizce öğretmenlerimiz tarafından yürütülen bu çalışmalar, öğrencilerin gizliliklerini koruma ve dijital izlerinin uzun vadeli etkilerini anlama konusunda onları bilgilendiriyor. Eğitimcilerimiz, öğrencilere dijital dünyada nasıl daha etkin ve sorumlu bireyler olabilecekleri konusunda rehberlik ediyor.

Atatürk Anadolu Lisesi olarak, bu tür projelerle öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda dijital vatandaşlık rollerini de güçlendirmeyi hedefliyoruz. "Dijital Ayak İzi ve İnternet Güvenliği" projesi, öğrencilerimize güvenli ve sorumlu internet kullanımı konusunda değerli dersler sunarak, onların bu bilinçle donanmasını sağlıyor.

Proj

Nis

"Öğrencinin Kitap Okumasına Müdahale edilmelidir/edilmemelidir" konulu müzaramızı 11. Sınıfların savunduğu Edilmemelidir kazanmıştır. Katılımcılara teşekkür ederiz.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin ALPASLAN okulumuzu ziyaret etti.

Mrt

Atatürk Anadolu Lisesi olarak, 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında yürütmeyi planladığımız ve ön çalışmalarımızı yaptığımız ‘After the Carbon Foot Print’ projesikapsamında öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve değerli konuklarımızı bir araya getiren zenginleştirici bir toplantıyı başarıyla gerçekleştirmemizin mutluluğunu yaşadık. Katılımcıların değerli katkıları ve aktif katılımlarının tanınması amacıyla, okulumuzun idari departmanı tarafından bir Sertifika Töreni düzenlendi.

Bu özel etkinlik, toplantı süresince gösterilen özveri, çabayı kutlamak için düzenlendi. Aynı zamanda okulumuzun mükemmeliyet, iş birliği ve sürekli öğrenme kültürünü teşvik etme taahhüdünün bir göstergesi olarak kaldı.

Tören, saygıdeğer idari temsilcilerimizden kısa konuşmaların yanı sıra sertifikaların takdim edilmesini içerdi.

Şbt

Şubat 2024, Atatürk Anadolu Lisesi, Türkiye – Çevresel Sürdürülebilirlik ve Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında okulumuza gelen İspanyol misafirlerimizle ülkemizde uygulanan Karbon Ayak İzimizi azaltmak için yapılan " Sıfır Atık " Projesi kapsamında Aksaray Belediyesi Geri Dönüşüm Merkezine gidilerek uygulamalar gösterildi.

Şbt

Şubat 2024, Atatürk Anadolu Lisesi, Türkiye – Çevresel Sürdürülebilirlik ve Eğitim İşbirliği için gelen İspanyol misafirlerimiz ebru boyama etkinliğine katıldılar.

Şbt

Şubat 2024, Atatürk Anadolu Lisesi, Türkiye – Çevresel sürdürülebilirlik ve eğitim işbirliği yolunda önemli bir adım olarak, Atatürk Anadolu Lisesi, İspanya'dan IES GENETO'dan iki saygın öğretmeni ağırladı. 19 Şubat'tan 23 Şubat 2024'e kadar süren bu ziyaret, iklim değişikliği etkilerini azaltmaya odaklanan Karbon Ayak İzi Projesi için bir K220 proje başvurusu hazırlama aşamasının kritik bir parçasıdır.

Öğrencilerin dijital, dilsel, sivil, sosyal ve kültürel yetkinliklerini geliştirerek iklim değişikliğiyle mücadele amacını taşıyan bu proje, küresel çevre koruma misyonu ile tam bir uyum içindedir. İspanyol eğitimciler, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ve sıfır atık yönetim eylem planı çerçevesinde projelendirdiği Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi'ni ziyaret etmek ve atölye çalışmaları gibi çeşitli zenginleştirici aktivitelere katılarak, sadece profesyonel büyümelerini değil, aynı zamanda etkili çevre uygulamalarına dair pratik iç görüler sağladı.

Akademik gündemin yanı sıra, ziyaret ayrıca Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel mirasını sergileyen kültürel gezileri de içerdi. Bu profesyonel gelişim ve kültürel değişim karışımı, eğitim ve sürdürülebilirlikte bütünsel bir yaklaşımı vurgulamaktadır.

Atatürk Anadolu Lisesi, çevre koruma ve küresel iş birliği yolculuğuna devam ederken, bu ziyaret, anlamlı değişimleri sürükleyen uluslararası ortaklıkların gücüne bir övgüdür. Okul topluluğu, öğrenciler ve veliler, tüm paydaşları motive eden bu girişimden güç almakta ve daha yeşil, daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ortak adımlar atılmaktadır.

Ekm

ATATÜRK ANADOLU LİSESİNDE GÖREVLİ BİR İDARİ PERSONEL VE 2 ÖĞRETMEN  ALMANYA'DA 5 GÜN SÜRENEĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYARAK KURS SONUNDA SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI.

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ  Erasmus+ Projesi Kapsamında Finlandiya'da

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ  Erasmus+ Projesi Kapsamında Italya'da