AKSARAY / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

Atatürk Anadolu Lisesi "Dijital Ayak İzi ve İnternet Güvenliği" Projesiyle Farkındalık Yaratıyor

Şubat 2024, Türkiye – Atatürk Anadolu Lisesi, çevresel sürdürülebilirlik ve eğitimde işbirliği kapsamında, İspanya’nın IES GENETO okulundan iki değerli eğitimciyi ağırladı. 19-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen bu ziyaret, öğrencilerimizin dijital dünyada daha bilinçli ve güvenli hareket etmelerini sağlayacak "Dijital Ayak İzi ve İnternet Güvenliği" projesinin bir parçası olarak ön plana çıktı.

Ziyaret süresince, İspanyol öğretmenler okulumuzda yürütülen internet güvenliği ve dijital ayak izi etkinliklerini gözlemleme fırsatı buldu. Bu projenin odak noktası, öğrencilerimizin çevrimiçi ortamda karşılaşabilecekleri riskleri anlamaları ve bu risklere karşı korunma yöntemleri geliştirmeleridir.

Proje kapsamında, öğrencilerimize güvenli internet kullanımı, şifre güvenliği, hesap ayarlarının doğru yönetimi ve çevrimiçi zorbalıkla mücadele gibi temel konular üzerinde duruldu. Bu bilgiler, gençlerimizin dijital kimliklerini koruma ve çevrimiçi etkileşimlerini güvenli bir şekilde yönetme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

İngilizce öğretmenlerimiz tarafından yürütülen bu çalışmalar, öğrencilerin gizliliklerini koruma ve dijital izlerinin uzun vadeli etkilerini anlama konusunda onları bilgilendiriyor. Eğitimcilerimiz, öğrencilere dijital dünyada nasıl daha etkin ve sorumlu bireyler olabilecekleri konusunda rehberlik ediyor.

Atatürk Anadolu Lisesi olarak, bu tür projelerle öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda dijital vatandaşlık rollerini de güçlendirmeyi hedefliyoruz. "Dijital Ayak İzi ve İnternet Güvenliği" projesi, öğrencilerimize güvenli ve sorumlu internet kullanımı konusunda değerli dersler sunarak, onların bu bilinçle donanmasını sağlıyor.

Proj

I24-04-202424-04-202424-04-2024